Zwarte thee, groene thee, Oolong thee en witte thee komen allemaal van dezelfde plant. Namelijk van de theeplant Camelia Sinensis. De Camelia Sinensis gedijt het beste in losse, diepe grond, in subtropisch klimaat en op grote hoogte.

Thee wordt al duizenden jaren gedronken. Thee is namelijk de op een na meest gedronken drank in de wereld, na water. Ook in Nederland heeft thee een vaste en belangrijke plaats in ons dagelijks leven.

In Nederland wordt er per dag gemiddeld 3,5 miljoen liter thee gedronken, wat neerkomt op bijna 3 koppen per dag per jaar. Thee past uitstekend in een gezond en verantwoord voedingspatroon en een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld voor de dagelijkse bijdrage aan de vochtinname is thee een prima keuze!

Hieronder een aantal theelanden op een rij:

-China

-IndiaWereld9.png

-Zuid-Afrika

-Japan

-Nepal

-Darjeeling

-Sri-Lanka

-Indonesië

 

Water

In Nederland is kraanwater van erg goede kwaliteit. Kraanwater bevat mineralen die weer goed voor ons zijn, zoals magnesium, calsium en kalium. Calcium bijvoorbeeld zijn goed voor de botten. Hoe meer mineralen in het water, hoe harder het water.

Kraanwater wordt uit een groot aantal verschillende bronnen gewonnen. In Nederland zijn dat er in totaal meer dan 200. Door het aantal verschillende bronnen kan de hardheid van het water van verschillen.

Kraanwater is eigenlijk de beste optie voor het zetten van thee. Tenzij het water zeer hard is, zult u de verschillende waterhardheden amper proeven.

 

De perfecte thee zetten

De perfecte thee zetten kan een precisiewerkje zijn. Door bijvoorbeeld te lang zetten en te heet water kunnen de theebladeren verbranden, waardoor een bittere thee zou kunnen ontstaan. Theeje heeft hiervoor handige thermometers en zandlopers in het assortiment.

Start met koud en vers water. Verhit het water door gebruik te maken van een waterkoker of fluitketel. De watertemperatuur houdt direct verband met de sterkte van uw gezette thee. Zwarte thee hebben het heetste water nodig en groene en witte thee kunnen over het algemeen beter gezet worden met een lager temperatuur.

 

Theeplantage Cameron Highlands, Maleisië

Theeplantage 1.jpg

© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel