Japanse theesoorten   |   Geplaatst door Theeje  

Japanse theesoorten

Een kwaliteitsthee met een krachtige smaak en verfijnd aroma. Alle Japanse theesoorten komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. De manier van plukken, land van herkomst, plukseizoen en het klimaat zijn van invloed op de smaak van groene thee. Japanse theesoorten wordt gemaakt door de verse theebladeren eerst te verflensen, daarna worden de theebladeren verhit, dit om te voorkomen dat er oxidatie plaats kan vinden en het theeblad groen blijft.

Kukicha
De Japanse Kukicha thee is een bijzondere thee met een nootachtig en zoete smaak. Kukicha wordt gemaakt van steeltjes, twijgjes en nerven van het theeblad. Deze worden dan geroosterd en zorgen zo voor een bijzondere smaak. De Japanse Kukicha is een groene thee met een laag gehalte aan cafeïne en prima geschikt voor zowel 's ochtends als 's avonds.

Bancha
Van oudsher drinkt men in het verre Oosten groene thee. Bancha is de traditionele drank van Japan. Het is een klassieke thee voor elke dag en ook erg lekker voor bij de maaltijd. De smaak is zeer zacht, 100% natuurlijk en is geschikt voor groene thee beginners als echte liefhebbers.

Genmaicha
Genmaicha groene thee is inmiddels een Japanse klassieker voor iedereen. Genmaicha of 'popcornthee' heeft een basis van groene sencha, aangevuld met geroosterde rijst en gepofte mais. Genmaicha heeft een milde, lichtzoete en een iets nootachtige smaak. Genmaicha bevat vitamine B, weinig cafeïne en 100% natuurlijk.

Matcha thee
Matcha thee is een Japanse groene thee vermalen tot erg fijn poeder. Deze goede kwaliteit groene thee wordt ook vaak gebruikt bij de Japanse theeceremonie en zeer geschikt om in gerechten verwerkt te worden. Mensen zijn vandaag de dag continue op zoek naar een mogelijkheid om hun lichaam gezonder en sterker te maken. De zogenaamde supervoeding is op dit moment erg populair en kan zeker een interessante meerwaarde betekenen. Een zeer bekend voorbeeld van zo'n supervoeding is Matcha. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de antioxidanten in Matcha thee aanmerkelijk sterker is dan andere theesoorten zoals zwarte thee en witte thee. Matcha thee wordt om deze reden met recht onder supervoeding geplaatst.

Sorteer op
 • Groene Thee - Genmaicha
  Groene Thee - Genmaicha
  € 3,95
 • Groene Thee - Bancha
  Groene Thee - Bancha
  € 3,95
 • Groene Thee - Kukicha
  Groene Thee - Kukicha
  € 4,95
 • Groene Thee - Kukicha Sweet Toasted
  Groene Thee - Kukicha Sweet Toasted
  € 4,95
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel