Darjeeling zwarte thee   |   Geplaatst door Theeje             

Darjeeling zwarte thee

Darjeeling zwarte thee is vanouds een zeer exclusieve thee. Een theetuin met een bijzondere geschiedenis. De zwarte thee komt uit de streek Darjeeling in India en wordt ook wel de zwarte thee van de bergmist genoemd. De thee wordt namelijk verbouwd aan de rand van de himalaya op een hoogte van circa 1250 tot 2500 meter. De regio wordt gekenmerkt door de vele theeplukkers met grote manden op hun rug. De met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond zorgen voor het perfecte plaatje.

Darjeeling zwarte thee is nog een vrij jonge theesoort, echter heeft Darjeeling thee zich in korte tijd onwikkeld tot een ware champagne onder de theesoorten, zoals de Darjeeling Margaret's Hope en Darjeeling Happy Valley. Er zijn vele plantages in Darjeeling, elke theeplantage produceert zijn eigen thee op een andere manier. Hierdoor kan er sprake zijn van smaakverschillen. Een zorgvuldige kweek bezorgt de zwarte thee zijn karakteristieke aroma: kruidig, fruitig en een beetje zure, wrange smaak.

Variaties
Groen rondje.png 1st Flush Darjeeling, de eerste pluk van het jaar, geldt als de 'Champagne' onder de theesoorten. De fijne, met de hand geplukte 1ste twee topblaadjes geven deze zwarte thee een lekkere zachte smaak. Het is ook de duurste thee, die elk jaar in mei wordt ingevlogen.

Groen rondje.png 2nd Flush Darjeeling is afkomstig van de tweede pluk in juni en heeft een zeer goede zachte smaak.

Groen rondje.pngAutumnal Flush Darjeeling wordt geplukt in de herfts na het regenseizoen, en heeft een iets mindere delicate smaak.

Het productieproces werd uitgevonden rond de 19de eeuw door R. Fortune. Deze kwam namelijk tot stand omdat Engeland toen in oorlog was met China. Vanwege de oorlog werd er helemaal geen thee meer vanuit China geïmporteerd. Dit zorgde ervoor dat men de thee ergens anders vandaan moest halen. Echter kwamen ze snel tot de ontdekking dat het Noord-Oosten van India hier een uitstekend klimaat voor had, dit met als resultaat Darjeeling zwarte thee. Het productieproces van Darjeeling thee is anders als andere zwarte theesoorten. De thee wordt ook wel de half gefermenteerde zwarte thee genoemd. Darjeeling is namelijk half zwart en half groen en alleen de beste bladeren worden gebruikt voor de Darjeeling thee van de hoogste kwaliteit.

Sorteer op
 • Zwarte Thee - Darjeeling Margaret's Hope
  Zwarte Thee - Darjeeling Margaret's Hope
  € 3,95
 • Zwarte Thee - Darjeeling Happy Valley
  Zwarte Thee - Darjeeling Happy Valley
  € 4,15
 • Zwarte Thee - Darjeeling Himalaya
  Zwarte Thee - Darjeeling Himalaya
  € 3,25
 • Zwarte Thee - Darjeeling Ambootia
  Zwarte Thee - Darjeeling Ambootia
  € 6,95
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel