Brandnetelthee   |   Geplaatst door Theeje  

Brandnetelthee

​De brandnetel is ons allen wel bekend. Veel mensen kennen de brandnetel alleen als een hardnekkig onkruid. Brandnetels hebben door hun branderige gevoel bij aanraking vaak een slechte naam. Wat veel mensen niet weten, is dat het ook vaak gebruikt wordt in thee. Het is niet alleen erg gezond, maar ook nog eens erg lekker! Brandnetelthee staat bekend vanwege zijn reinigende werking. Het zit boordevol vitamine C en een rijke bron aan ijzer. Brandnetelthee is erg goed voor je huid. Heb je veel last van een onrustige huid en ben je voortdurend in de weer met allerlei smeersels? Dan is brandnetelthee zeer aan te raden. Brandnetelthee helpt namelijk bij het zuiveren van je huid. Ook met name hooikoorts patiënten hebben erg veel baat bij de werking van brandnetel.

​Het zetten van een goede kop brandnetelthee start met het belangrijkste ingrediënt; de brandnetel. Je kunt natuurlijk zelf in de zomer je brandnetels gaan plukken. Maar als je last hebt van hooikoorts is dit misschien niet een verstandige keuze. In de webshop van Theeje, verkopen wij het hele jaar door brandnetel van de beste kwaliteit. Brandnetelthee is relatief eenvoudig te zetten. Gebruik 2 gram brandnetel voor een kop. Het is handig om hierbij bijvoorbeeld een thee-ei of papieren theefilters te gebruiken. Wij adviseren een watertemperatuur van 100 graden en laat dit 5 tot 10 minuten trekken. Voor de afwisseling kun je brandnetel ook combineren met andere soorten losse thee.

​Er zijn diverse onderzoeken die de werking van brandnetelthee ondersteunen. Het drinken van 2 of meer koppen per dag is aan te raden bij het bestrijden van onderstaande klachten.

Groen rondje.pngEczeem
Groen rondje.pngAcne
Groen rondje.pngAstma
Groen rondje.pngJeuk uitslag
Groen rondje.pngLever klachten
Groen rondje.pngArtrose
Groen rondje.pngGewrichtspijnen
Groen rondje.pngBloedarmoede
Groen rondje.pngProstaatklachten
Groen rondje.pngMenstruatieklachten
Groen rondje.pngHooikoorts
Groen rondje.pngDiarree
Groen rondje.png Aambeien
Groen rondje.png Jicht 

Wees wel voorzichtig met het gebruik van grote hoeveelheid brandnetelthee tijdens een zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft. Ook is het aan te raden om geen grote hoeveelheden te gebruiken in combinatie met bloedverdunnende medicijnen, medicijnen die de bloeddruk en bloedsuiker verlagen.

Sorteer op
 • Kruidenthee - Brandnetel
  Kruidenthee - Brandnetel
  € 2,95
 • Thee-ei 4,5 cm
  Thee-ei 4,5 cm
  € 2,95
 • Theefilters per kop
  Theefilters per kop
  € 3,75
 • RVS theezeef universeel
  RVS theezeef universeel
  € 6,95
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel