Matcha cupcakes   ​|   Geplaatst door Theeje 

Zelf matcha cupcakes makenMensen zijn vandaag de dag continue op zoek naar een mogelijkheid om hun lichaam gezonder en sterker te maken. De zogenaamde supervoeding is op dit moment erg populair en kan zeker een interessante meerwaarde betekenen. Een zeer bekend voorbeeld van zo'n supervoeding is Matcha. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de antioxidanten in Matcha aanmerkelijk sterker is dan andere theesoorten zoals zwarte thee en witte thee. Matcha wordt om deze reden met recht onder supervoeding geplaatst.

Matcha is een Japanse groene thee die vermalen is tot zeer fijn poeder. Ook Matcha wordt gemaakt van de theeblaadjes van de theeplant Camelia Sinensis. Deze groene thee van zeer goede kwaliteit wordt ook vaak gebruikt bij de Japanse theeceremonie en tevens zeer geschikt om in bijvoorbeeld gerechten verwerkt te worden. Ons favoriet is een klassieke Japanse zoetigheid: namelijk de Matcha cake, een heerlijke cake met de volle en romige smaak van groene thee!

Bereiding:
Begin met het mengen van de Matcha Japan, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en voeg hierbij 1 theelepel zout toe. Verwarm de oven voor op circa 180 °C. Mix in een andere kom de suiker en boter in circa 5 minuten en voeg dan het ei en eidooier toe. Voeg nu de kom met Matcha Japan, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel toe. Als laatste voeg je tijdens het mixen de melk toe. Vul dan de vormen en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten.

Wat heb je allemaal nodig: 
Groen rondje.png​ 1 eetlepel Matcha
Groen rondje.png​ 100 ml melk
Groen rondje.png​ 125 gram zelfrijzend bakmeel
Groen rondje.png​ 75 gram boter
Groen rondje.png​ 100 gram suiker
Groen rondje.png​ 2 theelepels bakpoeder
Groen rondje.png​ 1 ei
Groen rondje.png​ 1 eidooier
Groen rondje.png Zout

Sorteer op
 • Matcha Japan Zen
  Matcha Japan Zen
  € 7,95
 • Matcha Maatschep Bamboe
  Matcha Maatschep Bamboe
  € 2,95
 • Japanse Matcha kom
  Japanse Matcha kom
  € 14,95
 • Matcha Thee Set Compleet
  Matcha Thee Set Compleet
  € 18,50
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel