Groene thee zetten   |   Geplaatst door Theeje     

Groene thee zetten

Groene thee is een heerlijke drank met veel positieve effecten. Een kopje thee is zo gezet. Wil je echter een heerlijk kop thee zetten, vol van smaak en met een lekkere geur, dan is dit iets meer werk, maar zeker de moeite waard! In deze blog lees je de gouden regels voor het zetten van de perfecte kop groene thee.

Watertemperatuur belangrijk
​Om de beste smaak uit je favoriete groene thee te halen is watertemperatuur een kritische factor. Is de temperatuur van het water te hoog dan wordt de thee snel bitter en veel aroma's zal verloren gaan. Is de temperatuur te laag zal de theebladeren niet de volledige smaak afgeven.

Juiste temperatuur
​Bij Theeje ontvang je altijd een uitgebreid zetadvies. Als richtlijn kan je groene thee het beste bereiden bij temperaturen tussen circa 70 en 80 graden. Handig is hierbij gebruik te maken van een thee zandloper en een thermometer. Houd er wel rekening mee dat het water een paar graden kan afkoelen terwijl je het in bijvoorbeeld de theekop schenkt. Als je geen thermometer hebt kun je als vuistregel gebruiken dat kokend water een temperatuur heeft van 100 graden. Als je dit water afschenkt zal de temperatuur circa 5 graden dalen. Vervolgens zal het water na 2 minuten circa 90 graden zijn. Na 3 minuten 80 en na 4 minuten circa 70 graden.

De juiste trektijd
​Wij adviseren om de uitgebreide zetadvies van ons te volgen. Wel is de trektijd voor groene thee soms ook erg persoonlijk. Theeliefhebbers van over de hele wereld laten ook geregeld de bladeren gewoon in de glas terwijl ze het drinken. Zodra de glas bijna leeg is, schenkt men de glas weer vol.

Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een thee-ei of thee-ei tang adviseren wij om eerst een trektijd van 1 tot 3 minuten uit te proberen. Uitgangspunt is om bij de kleinere blaadjes te kiezen voor een kortere trektijd en bij de grotere blaadjes een langere trektijd. Probeer ook te varieren met de watertemperatuur. Hoe lager de watertemperatuur, hoe langer de trektijd de groene thee nodig heeft om voldoende smaak en aroma af te geven.

Sorteer op
 • Thee zandloper
  Thee zandloper
  € 16,95
 • Thee-ei 4,5 cm
  Thee-ei 4,5 cm
  € 2,95
 • Groene Thee - China Lung Ching (Dragon Well)
  Groene Thee - China Lung Ching (Dragon Well)
  € 4,95
 • Theemok Teaeve Dubbelwandig - Cherry Blossom
  Theemok Teaeve Dubbelwandig - Cherry Blossom
  € 21,95
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel