Wat is oolong thee   |   Geplaatst door Theeje  

Wat is oolong theeOolong thee is een traditionele Chinese theesoort en in de Westerse wereld nog een vrij onbekende thee. Dit terwijl het toch een van de beste theesoorten is die er bestaat. De specialiteit van Taiwan kent op dit moment wel meer dan 100 soorten en is een half gefermenteerde thee. Het productiepoces is vergelijkbaar met dat van zwarte thee, maar het fermentatiefase is korter. Hierdoor krijgt de oolong thee een smaak vergelijkbaar met zwarte thee, met veel overeenkomsten als groene thee. Oolong thee groeit met name ten noorden van Taipei. De unieke bodem en klimaat dragen bij aan de perfecte oolong thee. De teelt en productie worden ook elders gedaan, maar nergens ter wereld wordt deze uitmuntende kwaliteit geproduceerd. Door het verwerkingsproces wordt uiteindelijk bepaald of de thee een zwarte, groene of een oolong thee wordt.

Is oolong thee gezond?
​Alle theesoorten zijn gezond. Zwarte thee, oolong thee, groene thee en witte thee zijn namelijk afkomstig van dezelfde theeplant, de Camellia Sinensis. Vindt je oolong thee lekker? Dan profiteer je niet alleen van de unieke smaak, maar ook de vele gezondheidsvoordelen van de thee. Oolong thee staat vooral bekend om zijn positieve effecten op het gewicht. Het is namelijk bewezen dat uw lichaamsvet verminderd als je oolong thee drinkt. Daarnaast helpt oolong thee om op gewicht te blijven en niet aan te komen. Ook is het drinken van oolong thee goed voor hart- en bloedvaten, dit komt vooral doordat deze thee rijk is aan mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium. Deze mineralen helpt de hartslag te regulieren en het bloed te ontkalken.

Oolong thee zetten
Oolong thee is een zeer exclusieve theesoort. Vooral de smaak van oolong thee is anders dan bijvoorbeeld witte thee. De smaak is het beste te omschrijven als zeer vol, houtachtig en zacht. Het is vooral erg belangrijk dat de theebladeren de ruimte krijgen om zich goed te ontvouwen. Bij oolong thee zetten zijn een aantal dingen belangrijk:

De hoeveelheid oolong thee - Meet de juiste hoeveelheid thee af, dit is ongeveer 2 gram per kop. Voor de meeste soorten oolong thee is 2 gram voor een kop thee een goed uitgangspunt. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan je tot wel 5 keer opgieten.

De temperatuur van het water - Als richtlijn is oolong thee het beste bereiden bij temperaturen tussen circa 80 en 90 graden. Bij een te laag watertemperatuur krijgen de theebladeren niet de kans om alle smaken af te geven. Een te hoge temperatuur kan er voor zorgen dat de oolong thee bitter gaat smaken.

De tijd om de oolong thee te laten trekken - Laat de oolong thee tussen de 2 tot 3 minuten trekken. De theebladeren krijgen dan de tijd om zich te ontvouwen en hun unieke smaak af te geven.

Theeje biedt een groot en divers assortiment aan verschillende oolong theesoorten. Je kunt bij ons snel en voordelig verschillende soorten oolong thee bestellen.
Bekijk hier ons assortiment oolong thee

Sorteer op
 • Oolong Thee - Taiwan Tung Ting 'Jade' Oolong
  Oolong Thee - Taiwan Tung Ting 'Jade' Oolong
  € 6,75
 • Oolong Thee - Pink Beauty Oolong
  Oolong Thee - Pink Beauty Oolong
  € 3,50
 • Oolong Thee - Sinaasappelbloesem Oolong
  Oolong Thee - Sinaasappelbloesem Oolong
  € 3,50
 • Oolong Thee - Ginseng Oolong Premium
  Oolong Thee - Ginseng Oolong Premium
  € 6,55
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel