Theebloemen   |   Geplaatst door Theeje 

TheebloemenDe theebloem wordt de laatste tijd steeds populairder, vooral door hun luxe, prachtige uitstraling en de zeer bijzondere smaken. Maar wat zijn theebloemen nu eigenlijk? Waar komen ze vandaan, en hoe kan je het beste een theebloem bereiden? We leggen het graag aan je uit.

Wat zijn theebloemen?
Theebloemen bestaan uit bundeltjes van gedroogde theebladen verwikkeld in een of mee​rdere gedroogde bloemen. Ze worden gemaakt door bloemen en theeblaadjes samen vast te binden in een kom en vervolgens te laten drogen. Wanneer je een theeboem in contact brengt met kokend water, bloeit deze langzaam op tot een prachtige exotische bloem. Niet alleen een waar spektakel om naar te kijken, maar ook erg lekker. Een theebloem kopen om als cadeau te geven is origineel en op dit moment erg populair. Dit heeft er mee te maken dat steeds meer mensen de unieke aroma's van theebloemen ontdekken. Daarnaast heeft de theebloem ook een positief effect op de gezondheid. Het bevorderd namelijk de vetverbranding, verlaagt de bloeddruk en bevat belangrijke antioxidanten.

De oorsprong van de theebloem
​De theebloemen komen voornamelijk uit China en vindt zijn oorsprong in de oostelijke provincies van China. Met name op het platteland worden erg veel theebloemen geproduceerd. De productie van de theebloemen gebeurt niet in een grote fabriek, maar door de echte vakmensen. De theebloemen worden vandaag de dag nog steeds met de hand gemaakt.

Kwaliteit theebloemen
In Nederland zijn er verschillende soorten theebloemen op de markt, waarbij het verschil in kwaliteit duidelijk zichtbaar is. Goede kwaliteit theebloemen herken je snel door te kijken naar de vorm en de gelijke theebladeren. De theebloemen uit het assortiment van Theeje zijn van de hoogste kwaliteit. Onze theebloemen bevatten geen kunstmatige geur- of smaakstoffen en worden altijd individueel vacuum verpakt en gelabeld voor optimale versheid.

Hoe een lekkere theebloem bereiden?
Thee drinken met een theebloem is niet moeilijk. Het is namelijk heel simpel om thee te zetten met een theebloem. Giet eerst 500 tot 800 ml heet water van circa 90 tot 95 graden in een glazen theepot. Zodra je de theebloem in het hete water legt, zal het langzaam in 8 tot 10 minuten ontvouwen tot een prachtige theebloem. Hierna kun je genieten van een heerlijke kop thee. Een unieke manier om thee te maken en te drinken. Je kunt van de theebloemen uit ons assortiment tot wel 3 keer een volle pot thee zetten.

Sorteer op
 • Theebloem Queen of Gold - witte thee
  Theebloem Queen of Gold - witte thee
  € 2,25
 • Theebloemen Boeket 6 stuks - witte thee
  Theebloemen Boeket 6 stuks - witte thee
  € 11,75
 • Theebloemen Cadeauset - witte thee
  Theebloemen Cadeauset - witte thee
  € 23,50
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel