Losse thee en theewater   ​|   Geplaatst door Theeje  

Losse thee en theewaterIn Nederland is kraanwater van erg goede kwaliteit. Kraanwater bevat mineralen die weer goed voor ons zijn, zoals magnesium, calsium en kalium. Calcium bijvoorbeeld zijn goed voor de botten en kalium heeft weer een gunstig effect op de bloeddruk. Hoe meer mineralen in het water, hoe harder het water. Kraanwater wordt uit een groot aantal verschillende bronnen gewonnen. In Nederland zijn dat er in totaal meer dan 200. Door het aantal verschillende bronnen kan de hardheid van het water verschillen.

​Goede kwaliteit water voor thee is erg belangrijk omdat variaties in de PH waarde en mineralen van het water invloed kan hebben op de smaak van losse thee.​ Kraanwater is over het algemeen de beste optie voor het zetten van thee. Tenzij het water zeer hard is, zal je de verschillende waterhardheden amper proeven.​ Wanneer er zacht water uit je kraan komt, heb je al een goede basis voor de perfecte kopje thee. Woon je echter in een regio met hard water of heeft je kraanwater misschien een bijsmaak, probeer dan ook eens met bronwater zonder koolzuur. Je zult dan een duidelijke smaakverbetering proeven.

​Een kopje thee bestaat voor 99% uit water. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je water vers is en van goede kwaliteit. Koud is ons kraanwater van uitstekende kwaliteit. Start met koud en vers water. Verhit het water door gebruik te maken van een waterkoker of fluitketel. De watertemperatuur houdt direct verband met de sterkte van de gezette thee. Zwarte thee, vruchtenthee en rooibos thee hebben het heetste water nodig. Groene thee, oolong thee en witte thee kunnen over het algemeen beter gezet worden met een lager temparatuur.

Sorteer op
 • Groene Thee - Gunpowder
  Groene Thee - Gunpowder
  € 2,75
 • Rooibos Thee - Venice
  Rooibos Thee - Venice
  € 2,95
 • Uitverkocht

  Theepot - Bahar 0.8 liter
  Theepot - Bahar 0.8 liter
  € 29,95
 • Zwarte Thee - Yunnan Imperial
  Zwarte Thee - Yunnan Imperial
  € 3,45
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel