Afvallen met groene thee   |   Geplaatst door Theeje  

Afvallen met groene thee

Groene thee is wereldwijd gezien de meest gedronken thee en tegenwoordig ook in Europa ontzettend populair. Afvallen met groene thee klinkt misschien een beetje vreemd, maar zowel de Oosterse geneeskunde en de wetenschap adviseren om groene thee te drinken als ondersteuning om af te vallen. In groene thee zit namelijk flavonoïde, een belangrijk ingrediënt die ervoor zorgt dat afvallen wordt gestimuleerd. Door regelmatig groene thee te drinken, kun je de kilo's behoorlijk zien verminderen. In vergelijking met bijvoorbeeld zwarte thee wordt groene thee niet gefermenteerd, het theeblad blijft zo de kenmerkende groene kleur behouden. Na het plukken worden de theebladeren zeer kort gestoomd. Het fermentatieproces wordt hiermee gestopt en blijven de antioxidanten behouden. Groene thee bevat daarom tot wel 10 keer meer antioxidanten dan zwarte thee.

Herhaling en doorzettingsvermogen
Groene thee is natuurlijk geen wondermiddel en zal je niet direct tientallen kilo's kwijtraken. In feite moet je inname van groene thee zien als een soort hulpmiddel tijdens het afvallen. Afvallen met groene thee is niet iets wat je binnen een paar dagen kan doen. Het vergt namelijk veel doorzettingsvermogen en herhaling is daarom ook erg belangrijk. Probeer ongeveer een theepot groene thee per dag te drinken, dit is circa 1 liter per dag.

5 feiten dat afvallen met groene thee werkt
Groen rondje.png​ Door het drinken van groene thee gaat de stofwisseling in je lichaam omhoog, er worden hierdoor meer calorieën verbrandt, waardoor je dus meer afvalt.
Groen rondje.png​ Groene thee zorgt voor een natuurlijke verhoging van de lichaamstemperatuur. Omdat je lichaam de temperatuur weer probeert te verlagen, zal het extra calorieën gaan verbranden om dit voor elkaar te krijgen.
Groen rondje.png​ Groene thee bevat bijna geen calorieën en geeft je na het drinken sneller een vol gevoel, waardoor je dus minder behoefte hebt om nog wat te eten.
Groen rondje.png​ Het drinken van groene thee heeft een gunstige rustgevende werking op het menselijk lichaam, waardoor stress verminderd. Het menselijk lichaam maakt dan minder hormoon cortisol aan. Dit zorgt er weer voor dat er minder visceraal vet wordt aangemaakt.
Groen rondje.png Groene thee is gezond. Groene thee is namelijk rijk aan antioxidanten, wordt het minst bewerkt en bevat flavonoïde.

Waar kan ik het beste groene thee kopen?
Groene thee is in iedere supermarkt te krijgen, je kunt ervoor kiezen om theezakjes te nemen of nog beter losse groene thee. De beste kwaliteit groene thee zet je namelijk met losse theebladeren. Groene thee in theezakjes worden vaak meerdere malen bewerkt en zijn gemaakt van beduidend mindere kwaliteit theebladeren. Kies daarom altijd voor een hoge kwaliteit losse thee. De smaken hiervan zijn eindeloos en groene thee bevat ook nog eens veel gezonde stoffen. Theeje heeft een ruim aanbod aan groene thee in haar assortiment. Bij ons haalt u groene thee in huis van de beste kwaliteit en die bovendien zeer scherp geprijsd is.

Sorteer op
 • Ideale afslankthee

  Groene Thee - Chun Mee
  Groene Thee - Chun Mee
  € 2,85
 • Ideale afslankthee

  Pu Erh China Yunnan
  Pu Erh China Yunnan
  € 3,35
 • Ideale afslankthee

  Groene Thee - China Sencha
  Groene Thee - China Sencha
  € 2,85
© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel