IJsthee 3.jpg

Vijf methodes en recepten voor een heerlijke zomerse ijsthee

Bij elke soort thee die wij verkopen geven we een uitgebreid zetadvies. Dit kunt u als richtlijn aanhouden bij het maken van ijsthee. Gebruik voor de 0.94 liter ijstheemaker circa 10 gram losse thee en voor de 1.8 liter ijstheemaker circa 20 gram losse thee. Met onderstaande vijf methodes heeft u weer een fijn drankje voor in de koelkast.

Flash brew
Vul de kan tot de helft met kokend water. Vul het filter met de losse thee en laat dit vervolgens even trekken. Als de thee sterk genoeg is, verwijder dan het filter en vul de kan met lekker veel ijsklontjes, eventueel vers fruit, kruiden en honing. Daarna even schudden en u kunt de ijsthee direct serveren!

Cold-brew
​Cold-brew is een manier van ijsthee maken met alleen koud water. Vul de kan tot de helft met koud water. Vul het filter met de losse thee en voeg eventueel honing toe. Laat de ijstheemaker in de koelkast 6 tot 12 uur of een nachtje trekken. Deze methode duurt langer, maar het resultaat is een heerlijke verfijnde ijsthee met een subtiele en zoete smaak. Voeg eventueel vers fruit of kruiden toe en serveer eventueel met ijsklontjes.

Chilled brew
​Voor de chilled brew methode zet je een extra sterke thee, met iets meer losse thee dan normaal(circa 10% is voldoende). Vul de kan met kokend water. Vul het filter met de losse thee en laat de thee vervolgens even trekken. Laat de thee even afkoelen en schenk het daarna in een glas met lekker veel ijsklontjes.

Fruity brew
​Maak eenvoudig heerlijke fruitige ijsthee door vers fruit toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld schijfjes citroen, sinaasappel, kiwi of ananas. Varieer ook eens met munt, gember, rozenbottel of een beetje honing.

IJsthee met bubbels
​Voor ijsthee met bubbels laat u eerst de thee met een klein beetje heet water( circa 250 ml) extra lang trekken. Laat het dan even afkoelen. Doe er dan net zoveel koolzuurhoudend water bij als dat u er gewoon water in had gedaan. Maak de ijsthee extra lekker door vers fruit en ijsklontjes toe te voegen.

 

Verfrissende ijsthee recepten

Met de heerlijke warme temperaturen van de afgelopen tijd en ook het mooie weer dat nog voorspeld is, zijn verfrissende ijsthee drankjes zeker geen overbodige luxe. Ga meteen aan de slag met genoemde zetmethodes en maak zelf deze verkoelende ijsthee recepten. IJsthee uit bijvoorbeeld de supermarkt is natuurlijk standaard veel zoeter, zal het in het begin wellicht even wennen zijn. Een optie is om een beetje honing toe te voegen wanneer de ijsthee is afgekoeld. Wij delen graag onze favoriete recepten voor eigen homemade ijsthee!

Jasmijn ijsthee met nana munt

Zelfgemaakte jasmijn ijsthee is heerlijk verfrissend op een mooie warme zomerdag. Zeer makkelijk om zelf te maken en met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Een van onze favoriete ijsthee recept is met jasmijn groene thee, citroen en nana munt. Heerlijk fris en bloemig van smaak! Een groot glas ijsthee met lekker veel ijsklontjes en een schijfje citroen in de warme zon. Life is good!

IJsthee recept jasmijn groene thee met nana muntIngrediënten

1 liter water
​Halve citroen
5 gram nana munt
​10 gram Jasmijn groene thee
​2 eetlepels honing(optioneel)

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat dit afkoelen tot circa 85 graden. Laat nu de jasmijn thee trekken in het hete water. De losse thee met nana munt circa 2 tot 3 minuten laten trekken, handig om hierbij een Takeya ijstheemaker, thee-ei of een theezeef te gebruiken. Voeg hierna ook de honing en schijfjes citroen toe. Laat het geheel circa 30 minuten afkoelen. Knijp de schijfjes citroen nog wel even uit. Zet het daarna in de koelkast, zodat u de heerlijke zelfgemaakte ijsthee lekker fris kunt serveren! Serveer het koud met lekker veel ijsklontjes en versier het glas met een paar schijfjes citroen.
 

Overheerlijke ijsthee met vers fruit

Om ijsthee met vers fruit te maken, kunt u in principe alle theesoorten gebruiken. Voor onderstaand ijsthee recept gebruiken wij losse vruchtenthee uit ons eigen assortiment. Zelf maken wij graag ijsthee van groene thee en losse vruchtenthee maar het leuke is dat u uw eigen favoriete smaak thee hiervoor kunt gebruiken. Zelf ijsthee maken zonder al die zoete toevoegingen kan al makkelijk met slechts 3 of 4 ingrediënten. Het is super lekker, gezond en ook nog eens een echte dorstlesser.

IJsthee recept met losse vruchtenthee en vers fruitIngrediënten

1 liter water
​1 sinaasappel
1 limoen
​30 gram frambozen en blauwe bosbessen
​10 gram losse vruchtenthee
1 eetlepel honing(optioneel)

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat nu de losse vruchtenthee trekken in het hete water. De losse vruchtenthee kunt u circa 5 tot 10 minuten laten trekken, handig om hierbij een Takeya ijstheemaker, papieren theefilter of een theezeef te gebruiken. Voeg hierna ook de schijfjes sinaasappel, limoen, frambozen en blauwe bosbessen toe. Laat het geheel circa 30 minuten afkoelen. Zet het daarna in de koelkast, zodat u de heerlijke zelfgemaakte ijsthee lekker fris kunt serveren! Serveer het koud met lekker veel ijsklontjes en versier het glas met een paar schijfjes limoen of citroen.
 

IJsthee theeselectie van Theeje

Vindt u de keuze in ijsthee in de supermarkt te beperkt en veels te zoet? Kies dan voor de theeselectie ijsthee fruit of ijsthee mix die het hele jaar door in ons online theewinkel verkrijgbaar is. Deze theeselecties zijn stuk voor stuk geschikt om een heerlijk kopje ijsthee mee te zetten. Het is super lekker, gezond en ook nog eens een echte dorstlesser!  

© 2016 - 2023 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel