IJsthee 3.jpg

Vijf methodes en recepten voor een heerlijke zomerse ijsthee

Bij elke soort thee die wij verkopen geven we een uitgebreid zetadvies. Dit kunt u als richtlijn aanhouden bij het maken van ijsthee. Gebruik voor de 0.94 liter ijstheemaker circa 10 gram losse thee en voor de 1.8 liter ijstheemaker circa 20 gram losse thee. Met onderstaande vijf methodes heeft u weer een fijn drankje voor in de koelkast.

Flash brew
Vul de kan tot de helft met kokend water. Vul het filter met de losse thee en laat dit vervolgens even trekken. Als de thee sterk genoeg is, verwijder dan het filter en vul de kan met lekker veel ijsklontjes, eventueel vers fruit, kruiden en honing. Daarna even schudden en u kunt de ijsthee direct serveren!

Cold-brew
​Cold-brew is een manier van ijsthee maken met alleen koud water. Vul de kan tot de helft met koud water. Vul het filter met de losse thee en voeg eventueel honing toe. Laat de ijstheemaker in de koelkast 6 tot 12 uur of een nachtje trekken. Deze methode duurt langer, maar het resultaat is een heerlijke verfijnde ijsthee met een subtiele en zoete smaak. Voeg eventueel vers fruit of kruiden toe en serveer eventueel met ijsklontjes.

Chilled brew
​Voor de chilled brew methode zet je een extra sterke thee, met iets meer losse thee dan normaal(circa 10% is voldoende). Vul de kan met kokend water. Vul het filter met de losse thee en laat de thee vervolgens even trekken. Laat de thee even afkoelen en schenk het daarna in een glas met lekker veel ijsklontjes.

Fruity brew
​Maak eenvoudig heerlijke fruitige ijsthee door vers fruit toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld schijfjes citroen, sinaasappel, kiwi of ananas. Varieer ook eens met munt, gember, rozenbottel of een beetje honing.

IJsthee met bubbels
​Voor ijsthee met bubbels laat u eerst de thee met een klein beetje heet water( circa 250 ml) extra lang trekken. Laat het dan even afkoelen. Doe er dan net zoveel koolzuurhoudend water bij als dat u er gewoon water in had gedaan. Maak de ijsthee extra lekker door vers fruit en ijsklontjes toe te voegen.

 

Verfrissende ijsthee recepten

Met de heerlijke warme temperaturen van de afgelopen tijd en ook het mooie weer dat nog voorspeld is, zijn verfrissende ijsthee drankjes zeker geen overbodige luxe. Ga meteen aan de slag met genoemde zetmethodes en maak zelf deze verkoelende ijsthee recepten. IJsthee uit bijvoorbeeld de supermarkt is natuurlijk standaard veel zoeter, zal het in het begin wellicht even wennen zijn. Een optie is om een beetje honing toe te voegen wanneer de ijsthee is afgekoeld. Wij delen graag onze favoriete recepten voor eigen homemade ijsthee!

Jasmijn ijsthee met nana munt

Zelfgemaakte jasmijn ijsthee is heerlijk verfrissend op een mooie warme zomerdag. Zeer makkelijk om zelf te maken en met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Een van onze favoriete ijsthee recept is met jasmijn groene thee, citroen en nana munt. Heerlijk fris en bloemig van smaak! Een groot glas ijsthee met lekker veel ijsklontjes en een schijfje citroen in de warme zon. Life is good!

IJsthee recept jasmijn groene thee met nana muntIngrediënten

1 liter water
​Halve citroen
5 gram nana munt
​10 gram Jasmijn groene thee
​2 eetlepels honing(optioneel)

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat dit afkoelen tot circa 85 graden. Laat nu de jasmijn thee trekken in het hete water. De losse thee met nana munt circa 2 tot 3 minuten laten trekken, handig om hierbij een Takeya ijstheemaker, thee-ei of een theezeef te gebruiken. Voeg hierna ook de honing en schijfjes citroen toe. Laat het geheel circa 30 minuten afkoelen. Knijp de schijfjes citroen nog wel even uit. Zet het daarna in de koelkast, zodat u de heerlijke zelfgemaakte ijsthee lekker fris kunt serveren! Serveer het koud met lekker veel ijsklontjes en versier het glas met een paar schijfjes citroen.
 

Overheerlijke ijsthee met vers fruit

Om ijsthee met vers fruit te maken, kunt u in principe alle theesoorten gebruiken. Voor onderstaand ijsthee recept gebruiken wij losse vruchtenthee uit ons eigen assortiment. Zelf maken wij graag ijsthee van groene thee en losse vruchtenthee maar het leuke is dat u uw eigen favoriete smaak thee hiervoor kunt gebruiken. Zelf ijsthee maken zonder al die zoete toevoegingen kan al makkelijk met slechts 3 of 4 ingrediënten. Het is super lekker, gezond en ook nog eens een echte dorstlesser.

IJsthee recept met losse vruchtenthee en vers fruitIngrediënten

1 liter water
​1 sinaasappel
1 limoen
​30 gram frambozen en blauwe bosbessen
​10 gram losse vruchtenthee
1 eetlepel honing(optioneel)

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat nu de losse vruchtenthee trekken in het hete water. De losse vruchtenthee kunt u circa 5 tot 10 minuten laten trekken, handig om hierbij een Takeya ijstheemaker, papieren theefilter of een theezeef te gebruiken. Voeg hierna ook de schijfjes sinaasappel, limoen, frambozen en blauwe bosbessen toe. Laat het geheel circa 30 minuten afkoelen. Zet het daarna in de koelkast, zodat u de heerlijke zelfgemaakte ijsthee lekker fris kunt serveren! Serveer het koud met lekker veel ijsklontjes en versier het glas met een paar schijfjes limoen of citroen.
 

Grandma's Garden - Pink drink ijsthee

Ingrediënten

500 ml water
10 gram grandma's garden
1 theelepel bessensiroop
1 eetlepel kokosmelk
Enkele blaadjes munt

Bereiding

Breng 500 ml water aan de kook en laat de losse vruchtenthee grandma's garden circa 10 tot 12 minuten trekken in heet water. Vul bijvoorbeeld 2 glazen voor de helft met ijsblokjes en fruit, voeg de thee toe tot 3/4 van het glas en vul de rest naar smaak met bessensiroop/kokosmelk. 

 

Sencha Marrakesh - Mojito ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram sencha Marrakesh
1 limoen
Verse munt
Rietsuiker

Bereiding

Zet de groene thee sencha Marrakesh op 1 liter water van ongeveer 75-80 °C en laat het circa 3 minuten trekken. Vul een kan met ijsblokjes en giet de getrokken thee erin. Wacht even tot de thee is afgekoeld. Doe 2 theelepels rietsuiker in een groot glas, voeg wat limoen en 3 takjes munt toe. Voeg wat gemalen ijs toe en vul de glas op met de losse thee. 

 

Sweet Mango - Mangolicious ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram sweet mango
1 sinaasappel
1 mango
2 gram verse gember(optioneel)

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat de losse vruchtenthee sweet mango circa 10 tot 12 minuten trekken in heet water. Doe de thee in een grote kan gevuld met ijs en laat de thee volledig afkoelen. Voeg de stukjes mango en het sap van een sinaasappel toe en server de ijsthee met verse muntblaadjes.

 

Turkse Appelthee - Yoghurt Limoen ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram Turkse appelthee yoghurt limoen
1 limoen
1 appel
2 gram basilicum 

Bereiding

Zet de Turkse appelthee yoghurt limoen op met 1 liter kokend water en laat het circa 10 tot 12 minuten trekken. Giet de thee in een grote kan met ijs en laat het afkoelen. Voeg de gesneden appel en limoen en een handvol basilicumblaadjes toe aan de thee en laat het ongeveer 30 minuten trekken. 

 

Milky Oolong - Creamy ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram milky oolong 
1 scheutje melk
3 bolletjes vanille ijs(optioneel)

Bereiding

Zet de milky oolong thee op met 1 liter water van circa 80-90 °C en laat de thee 2 minuten trekken. Vul een kan met ijsblokjes en giet te oolong thee erin. Wacht tot de thee volledig is afgekoeld en voeg dan een scheutje melk toe. Op dit moment heeft u al een heerlijk koud drankje, optioneel kunt u eventueel een bolletje vanille ijs toevoegen. En als extra tip, voeg 10 ml chocoladelikeur toe. Een ware smaakexplosie!

 

Angel's Kiss ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram angel's kiss
2 passievruchten
2 kaneelstaafjes
Kardemompoeder
Verse munt

Bereiding

Zet de losse thee angel's kiss met 1 liter water op 75-80 °C en laat de thee 3 minuten trekken. Giet de thee in een grote kan gevuld met ijsblokjes en laat het volledig afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de passievrucht en voeg het toe aan de thee. Voeg de kaneelstaafjes en het kardemompoeder toe en roer goed. Serveers de ijsthee met verse muntblaadjes.

 

Hibiscus Bora Bora ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram hibiscus bora bora
50 gram aardbeien
Verse munt
Mineraalwater

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en laat de losse vruchtenthee hibiscus bora bora circa 10 tot 12 minuten trekken in heet water. Wacht tot het volledig is afgekoeld en giet dan de thee in een grote kan met ijsblokjes. Voeg de gesneden aardbei en wat mineraalwater naar smaak toe. Versier het met verse muntblaadjes. Extra tip, gebruik in plaats van mineraalwater 500 ml prosecco of 50 ml amaretto.

 

Japanse Kersenbloesem - Sakura ijsthee

Ingrediënten

1 liter water
10 gram Japanse kersenbloesem
1 citroen
Tijm
3 theelepels rietsuiker

Bereiding

Zet de Japanse kersenbloesem met de rietsuiker op in 1 liter water van ongeveer 80-90 °C en laat de thee 1-2 minuten trekken. Vul een kan met ijsblokjes en giet de thee erin. Wat even tot het volledig is afgekoeld. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de thee. Versier het met wat citroenschil en tijm. Optioneel kan men 20 ml gin toevoegen. 


IJsthee theeselectie van Theeje

Vindt u de keuze in ijsthee in de supermarkt te beperkt en veels te zoet? Kies dan voor de theeselectie ijsthee fruit of ijsthee mix die het hele jaar door in ons online theewinkel verkrijgbaar is. Deze theeselecties zijn stuk voor stuk geschikt om een heerlijk kopje ijsthee mee te zetten. Het is super lekker, gezond en ook nog eens een echte dorstlesser!  

© 2016 - 2024 Theeje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel