Matcha Latte
Benodigdheden:
1 theelepel matcha poeder
200 ml sojamelk of bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
Honing of suiker
Bereidingswijze:
Doe een theelepel matcha in een kom en meng dit met circa 50 ml heet water tot er een groen papje ontstaat
Breng ondertussen 200 ml sojamelk of amandelmelk aan de kook en klop de melk goed op zodat er lekker veel schuin ontstaat
Gebruik een hoog glas en vul die voor driekwart met de opgeschuimde melk en schenk de matcha thee nu voorzichtig bij de opgeschuimde melk
Strooi er wat matcha over als topping
Matcha Smoothies
Dit basis recept kunt u zelf makkelijk aanpassen naar smaak en welke ingrediënten u in huis heeft.
Benodigdheden:
200 gram bananen
Halve avocado
100 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk
Eventueel paar ijsklontjes
1 theelepel matcha
Bereidingswijze:
Meng bovenstaande ingrediënten in een blender en voeg eventueel nog wat verse munt toe om het geheel nog frisser te maken
Matcha Cupcakes
Ons favoriet is een klassieke Japanse zoetigheid: namelijk de matcha cake, een heerlijke cake met de volle en romige smaak van groene thee!
Benodigdheden:
1 eetlepel Matcha Zen
100 ml melk
125 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram boter
100 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1 ei
1 eidooier
Zout
Bereidingswijze:
Begin met het mengen van de matcha poeder, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en voeg hierbij 1 theelepel zout toe. Verwarm de oven voor op circa 180 °C
Mix in een andere kom de suiker en boter in circa 5 minuten en voeg dan het ei en eidooier toe
Voeg nu de kom met Matcha Japan, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel toe
Als laatste voeg je tijdens het mixen de melk toe. Vul dan de vormen en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten
Matcha Pannenkoeken
Deze pannenkoeken zijn niet zoals we ze in Nederland gewend zijn, dun en groot. Maar lekker dik en sappig. Dit is een heerlijk ontbijt met de toegevoegde voedingsstoffen. Onderstaand recept is bedoeld voor 1 persoon.
Benodigdheden:
2 theelepels Matcha Zen
75 ml melk
1 ei
20 gram suiker
2 eetlepels olie
65 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
Halve theelepel zout
Boter
Ahornsiroop
Bereidingswijze:
Begin met alle vloeibare ingrediënten samen in een kom te voegen en roer dit goed door
Voeg nu alle droge ingrediënten toe en roer dit goed door. Het geheel moet een beetje klonterig zijn
Verwarm nu de koekenpan en smeer deze goed in met boter of olie
Schep ongeveer 50 ml beslag op 1 plek en maak het mooi rond
Zodra er kleine bubbeltjes onstaat in het beslag, dan kan men het pannenkoek omdraaien en bak nog circa 2 minuten op deze kant
Serveer de pannenkoeken op elkaar gestapeld met een beetje boter en ahornsiroop. Optioneel kun je nog wat poedersuiker toevoegen