Food Pairing
Wist u dat losse thee ontzettend goed te combineren is met verschillende soorten gerechten? In Japan, China en Indonesië wordt vaker losse thee dan wijn bij het eten gedronken. Vaak drinkt men losse thee bij de lokale gerechten en dat is meestal de perfecte combinatie. Ten opzichte van bijvoorbeeld wijn heeft thee ook een aantal voordelen. Thee bevat geen alcohol waardoor u fris en helder blijft. Waar wijn soms de smaak van het eten overstemt, haalt thee juist de smaak van uw gerecht meer naar voren. Tea & Food Pairing blijft heel persoonlijk en zijn er geen vaste richtlijnen. Wel zijn er een aantal basisregels die u kunnen helpen bij het vinden van de geschikte thee. Het is dus vaak een kwestie van proeven en uitproberen, zo ontdekt u de mooiste combinaties!
De juiste thee kiezen
Food Pairing wordt in restaurants toegepast om de thee te kiezen die het beste bij een gerecht past. Hierbij wordt vaak gekeken naar aromaprofielen en hoe deze met elkaar matchen. De mogelijkheden om thee te combineren met gerechten zijn eindeloos. Smaken verschillen en door te experimenteren en te proeven, ontdekt u uw eigen smaakprofiel.
Basis Tea & Food Pairing
Zwarte thee: De volle en rijke smaak van zwarte thee past perfect bij rijke en romige gerechten zoals vlees, curries en gekruide gerechten. Ook in combinatie met bijvoorbeeld chocolade desserts.
Groene thee: Groene thee is heerlijk bij vis, rijstgerechten en zeevruchten, maar ook bij meloen. salades of kip.
Oolong thee: Oolong thee is er in verschillende variaties. De donkere variant past goed bij gerechten met een uitgesproken smaak, zoals gegrild vlees of eend. De groenere variant past goed bij kreeft en zeevruchten.
Witte thee: Heeft de eigenschap om de smaak te neutraliseren. Een geweldige combinatie met bijvoorbeeld kaas en pittige gerechten.
Rooibos thee: Het kruidige, zoete karakter van rooibos thee met lichte tonen van vanille, is heerlijk bij zoete gerechten.